Konsten att välja rätt mattor till hemmet

mattor

Det där med att välja mattor till ens hem är inte alltid så lätt.  Det finns oerhört mycket att tänka på, ta hänsyn till samtidigt som det kan anses vara en relativt dyr investering. Idag ska vi försöka reda ut hur man kan tänka kring mattor och hur man bäst använder dem i hemmets olika delar.

I sin matsal brukar experter inom detta område säga att en generell regel är att mattan ska vara under samtliga stolar. Detta minimerar risken för slitage på golvet samtidigt som det blir en snygg inredningsdetalj. För mattor till matgrupp bör man välja en större modell som verkligen täcker hela ytan under bord och stolar och som är lätt att dammsuga.

För vardagsrummet är det bäst om ni väljer mattor som är stora nog att täcka ytan soffan står på och mer därtill. Soffan eller sittmöblerna ska nämligen helt eller delvis försöka stå på mattan, åtminstone så benen inte står på själva golvet.  Hemmets andra rum kan man välja mer fritt då det oftast inte rör sig om så mycket flytt av möbler som exempelvis i en matsal där stolar skjuts in och ut på en daglig basis. Däremot finns det flera styling tips man kan använda sig av för att optimera sina rum med hjälp av mattor.  Ett exempel är att när man väljer färg på sina mattor försöker tänka på tonövergångarna. Om man inte gör detta är det lätt att det ”skär” sig i rummets inredning.  Man kan också välja att jobba med olika kulörer om ni finner det mer lämpligt.  Varför det är viktigt att prata om färg på mattor är på grund av att det kan anses som en ytterligare detalj i inredningen. Nämnvärt är också att införskaffa mattor som passar ert hem och utifrån er personliga stil, det finns inga direkta begränsningar.

Detta var inget inlägg om biluthyrning men det finns säkerligen människor som finner detta minst lika intressant, vi får hoppas det.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *