Måttanpassade skjutdörrar till bilen?

måttanpassade skjutdörrar

En av de stora flugorna när man inreder sitt hem idag är måttanpassade skjutdörrar för garderober. Med dessa skjutdörrar kan man spara mycket plats och samtidigt inreda sitt hem med stil. En intressant fråga som inte tagits upp tidigare är dock en alternativ användning av måttanpassade skjutdörrar. Tack vara att de är just måttanpassade så borde användningsområdena kunna vara många fler än bara till garderoben, eller?

Vad skulle hända om man t.ex. satte dessa dörrar på uteplatsen istället för skjutpartier? Hade man kunnat få sin uteplats att bli mer unik och passa huset i en större mån? Just det användningsområdet kanske inte är så långsökt egentligen eftersom det bygger på samma sak som de nuvarande välanvända skjutpartierna, men det i alla fal något som antagligen inte gjorts. Det kan säkert bero på hållbarheten. Glaspartierna är säkerligen behandlade för att tåla mer och därmed så skulle det inte fungera med måttanpassade skjutdörrar likt de man har på sin garderob. Samma sak gäller nog om man skulle byta ut sin garagedörr, dessutom så hade det nog varit svårt att få till ett lås på ett bra sätt och inte minst kunna öppna dörren helt för att köra ut t.ex. en bil.

Om man kollar på det som står i garaget då? Bilen? Finns det någon möjlighet att man skulle kunna sätta måttanpassade skjutdörrar på den? Givetvis skulle det inte funka på en vanlig personbil, men vad sägs om en jobb buss? De flesta har ju redan idag skjutdörrar, så varför hade inte det gått att byta ut? Förmodligen finns det problem även här, såsom att dörrarna är svåra att sätta fast, vilket förmodligen är bland det viktigaste när man är ute på vägarna. Kanske är det faktiskt så att de måttanpassade skjutdörrar vi har idag har hittat sitt användningsområde och är begränsade till detsamma. Men det kan vara intressant att funder över det, och vad som skulle kunna vara ett nästa steg.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *