Ett verktyg är vägen till svärfars hjärta

Alla som någon gång stått inför problemet att välja verktyg vet vilken djungel av valmöjligheter det finns där ute. Beroende på vad du ska använda dina verktyg till och vilka krav du har behöver du tänka på olika sätt inför ditt köp. Men att en klar bild av vad du ska utföra och vilken typ av verktyg du behöver innebär inte per automatik är klar. Även om du har specifika önskemål eller behov innebär det inte att du kan andas ut. Den där djungeln jag pratade om, bad jag dig hitta en gul blomma i den skulle du kunna leta i dagar innan du hittade just den jag efterfrågade.

Den var en tidig lördagsförmidag när jag fann mig själv inne på den lokala bygghandeln i jakt på en specifik maskin. Jag letade efter en slipmaskin till min svärfar. Han hade behövt en ny under en lång tid men var väldigt petig med vilken typ av maskin det skulle vara. När jag stod där framför hyllan och grubblade kom det gram en man, greppade resolut ett verktyg och kånkade iväg på den tunga pjäsen. Jag själv har inte den blekaste aning om vad som är bra och viktigt när det kommer till maskiner och insåg tidigt att jag skulle behöva svälja min stolthet och be om hjälp.

Kvinnan som närmade sig frågade hur det gick för mig och om jag behövde någon hjälp. Jag nickade och gjorde en diffus gest mot en maskin på hyllan jämte mig och sa ”Jag behöver en slipmaskin till min svärfar men jag är totalt okunnig och han är petig.” Kvinnan log mot mig och sa att det skulle vi nog kunna läsa. Efter en liten stunds förklarande och demonstrerande visst jag vad jag skulle ha. Svärfar skulle bli nöjd, kanske skulle han till och med låta mig vara med på byggprojekten i framtiden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *