Vad ingår i försäkringen?

Många väljer att hyra bil på semestern. Det är inte konstigt och någonting vi själva har gjort flera gånger. Att hyra bil är ett fantastiskt sätt att upptäcka platsen man besöker. Man kan åka dit man vill och man kan åka när man vill. Man kan utforska ställen som annars skulle förbli outforskade. Den där otillgängliga stranden som inga bussar går till kan man åka till. Den där bergsbyn som så många pratar om är bara några mil bort. Möjligheterna är enorma när man hyr bil.

Undvik fallgropar

Det finns mängder med regler och fallgropar som du behöver ha koll på och undvika när det kommer till biluthyrning. Är du tillräckligt gammal för att hyra? Kommer det att kosta mer för dig som är under 25 år? Ska bilen vara fulltankad när du får den och återlämnas fulltankad eller ska du själv ha koll på hur mycket bensin som var i den när du fick den och återlämna den med samma mängd bensin? När behöver du lämna tillbaka den? Vilken tid gäller och hur länge har firman öppet på dagen? Det finns mängder med detaljer som du behöver se över, annars är det lätt så att det i slutändan snarare blir en besvikelse än en upplevelse.

Ha koll på vad som ingår

Det viktigaste är dock att du har koll på försäkringen. För i just försäkringen kan det finnas lurigheter som du kan råka illa ut på grund av. Känner en snubbe som råkade riktigt illa ut, han fick blanda in jurister och det var en massa möten osv. Var därför mycket noggrann när du läser på kring försäkringen och se till så att du förstår allting som ingår och vad som inte ingår. Vanligtvis kan du också välja olika tillval till försäkringen som måste ingå. Huruvida dessa är värda att köpa eller inte får du själv avgöra. Det går inte att poängtera nog hur viktigt detta är. Om uthyrningsfirman vill att du skriver under snabbt så gör inte det, utan gå gärna åt sidan och läs igenom det finstilta. De som arbetar på firman kanske inte alls förstår exakt vad som ingår och vad som inte ingår. Något du speciellt ska leta efter är hur självrisken vid en olycka är reglerad.

 

Lycka till med din resa och din bilhyrning. Du har gjort ett fantastiskt val och du kommer att trivas som fisken i vattnet på vägarna.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *