Sluta leta, bygg istället

Bygga hus

Huset på bilden är lånat från Anebyhusgruppen och föreställer ett Anebyhus symmetri

Letar du efter det där perfekta huset? Går du på visning efter visning men inget känns rätt? Kanske ska du ge upp letandet och bygga eget istället efter dina egna preferenser. Att bygga nytt hus kanske känns läskigt, svårt och framför allt dyrt. Men det behöver faktiskt inte vara det. Fördelarna med att bygga nytt hus är många. Du får välja hur det ska se ut men också hur det ska vara funktionellt. Om du dessutom väljer helentreprenad så slipper du att bygga det själv eller göra misstag, eftersom du jobbar med proffs! Så vad innebär det egentligen att bygga nytt hus?

Tomten

För att bygga hus behöver man en tomt att bygga på. Tomten påverkar ju totalkostnaden, men också andra saker så som skola, avstånd till arbetet osv. Det är därför viktigt att du väljer en tomt utifrån ditt behov och inte utifrån priset.

Lånelöfte

Precis som när du köper ett begagnat hus så behöver du ett lånelöfte från banken. Med stöd från en kostnadskalkyl så får du detta. Därefter så kan du skriva ett köpeavtal med din husleverantör.

Bygglov

För att bygga nytt hus, även när du äger tomten, så behöver du ett bygglov från kommunen. Detta är en process som tar olika lång tid beroende på vilken kommun man bor i.

Byggnation

Efter ett antal möten med din husleverantör så kan huset börja byggas. Det här går oftast mycket fortare än vad många tror eftersom en stor del av huset byggs inomhus och kommer leveransklart.

Avstämning, besiktning och inflyttning!

Under bygget så görs kontinuerliga avstämningar så du är nöjd, har möjlighet att ställa frågor osv. När bygget är helt klart så skall det besiktigas för att säkerställa att det är inflyttningsklart. När besiktningen är godkänd så är det dags att flytta in i ditt nya hem!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *