Hyra bil och köra längs Highway One

Det finns många fantastiska resor man kan göra genom att hyra bil på platsen man kommer till. En klassiker är att flyga till Los Angeles, hyra bil där och köra längs kusten på den berömda Highway One fram till San Fransisco. Detta är en resa som många listar som ett måste någon gång i sina liv.

Bilresan blir rolig!

Man skulle kunna hävda att det är tråkigt att åka bil på semestern. Och visst, själva bilåkandet i sig är ju ingenting som man verkligen ser fram emot. Det som glöms bort är dock att man åker bilen på en fantastisk väg i fantastiskt väder. Det är inte som att åka bil mellan Göteborg och Stockholm. Om du dessutom fått tag på en bil som det går att fälla ned taket på så kan själva bilåkandet bli en fröjd även det.

Platser att stanna på

Det som är fantastiskt med att hyra bil och köra längs Highway One är att det finns så otroligt många fina ställen att stanna på. Du kör inte från Los Angeles och kommer fram till San Fransisco utan att ha varit med om mängder med fenomenala upplevelser. Ett måste för dig som åker längs vägen är Pfeiffer Big Sur State Park. Detta får ändå klassas som den absoluta fullträffen längs Highway One. Naturen är fullständigt otroligt, och någonting du sent kommer glömma. Morrow Bay är en annan plats för dig som gillar naturen. Här finns ett rikt fågelliv, så är du fågelskådare eller bara gillar fåglar finns här mängder med saker att se. Missa heller inte elefantsälarna som gottar sig i solen längs kusten eller det fantastiska akvariet i Monterey.

Hyr bil hemifrån

Om du ska hyra bil och göra denna tur från Los Angeles till San Fransisco så gör du bäst i att hyra bilen från Sverige. Det finns egentligen inga nackdelar med att göra så, och saker och ting blir smidigare från början. Tänk på att ta reda på detaljer i kontraktet. Ålder, försäkringar och datum samt tid för återlämning är viktigt att få till rätt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *