Att tänka på när du hyr bil

Ibland är man i behov av att hyra bil. Det kanske är dags att besöka någon som bor ifrån dig avlägset, eller kanske är det så att du ska hyra bil på semestern och köra den där fina vägen som alla pratar om. Det finns då några saker man behöver tänka på innan man hyr så att saker och ting går rätt till. Här kommer några tips till dig som står inför bilhyrning.

Hur gammal är du?

För det första är det viktigt att du har koll på om det finns några åldersgränser för att hyra bil. Det kan vara stor skillnad mellan länder, men också mellan olika uthyrningsfirmor. Se till att du inte missat kolla upp detta, speciellt om du är under 25 år. Det kan vara så att du får hyra bilen, men att uthyrningsfirman hävdar att det kostar mer på grund av din ålder. Har du koll på detta sedan tidigare så minskar risken att du blir lurad.

Bensin, regler och pris.

Det finns mängder med detaljer som kan vara värt att kolla upp i förväg. Är det så att du ska tanka upp bilen till full tank innan du lämnar tillbaka den? I så fall är det smart om du tittar så att bilen verkligen är fulltankad när du får den. Har du planer på att köra bilen till ett annat land? Se till så att detta är tillåtet i förväg. Jämför också olika biluthyrningsfirmors kostnader. De kan skilja rejält åt från varandra.

Tider, kostnad per mil och försäkring.

När behöver du lämna tillbaka bilen? Hur länge har firman öppet? Kostar det att köra bilen per mil eller per dag? Hur fungerar det med försäkringen – vad ingår och vad kostar den? Det är lätt att bli lurad av biluthyrningsfirmor, så var påläst när du kommer så att du redan vet vad som gäller och vilka rättigheter du har som kund.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *