7 saker som alltid borde finnas i bilen

Bilutrustning

Oavsett om du kör mycket eller lite bil så kan vad som helst hända när man är ute och kör, olyckor, trafik-köer, soppatorsk eller liknande. Det är alltså viktigt att vara förberedd för oförutsedda händelser som kan bli väldigt viktiga när nöden inte har någon lag.

Reflexväst

I några Europeiska länder är det till och med lagstiftat att en reflexväst alltid skall finnas i bilen. I Sverige är det extra viktigt eftersom en stor del av dygnet är mörkt. Till exempel om du får punktering och behöver byta till reservdäck längs vägen så är det bra att du syns för andra trafikanter. En reflexväst är därför viktig även om det inte ens är mörkt eftersom du syns bättre.

Skyffel

Vi bor i ett land där vintern ofta innebär snö (mer eller mindre beroende på var i landet man bor) och halt väglag. En skyffel kan därför bli väldigt behändig om man skulle fastna i en snödriva. Det finns små smidiga skyfflar som man kan veckla ut. Tänk på att alltid ha varma kläder med dig i bilen också under vinterhalvåret, om man fastnar och inte kommer loss så kan det ta tid innan man får hjälp.

Papper & Våtservetter

För småbarnsföräldrar är det här en självklarhet oavsett var man befinner sig. Men även för de som inte har små barn så är det smart att ha både papper och våtservetter med sig i bilen, för man vet aldrig när det kan behövas.

Första Hjälpen väska

En utrustad första hjälpen väska som förhoppningsvis aldrig behövs använda. Finns i olika storlekar och med olika innehåll, men det är alltid bra att ha kompress, linda och plåster.

Filt

En filt kan alltid ligga i bilen då den kan användas vid spontana picknicks, om man fryser eller om man blir chockad vid en olycka.

Ficklampa

Om du får motorstopp eller liknande i mörkret så är det bra att ha med sig en ficklampa så man lättare kan undersöka problemet.

Startkablar & bogseringslina

Räkna inte med att alla har detta i sin bil. Om du själv behöver hjälp så är det bra att vara utrustad men även om du ser någon längs vägen som behöver hjälp så kan du komma till undsättning.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *