Hyra bil utomlands

Planerar du en bilsemester i sommar? Olika länder har olika regler när det kommer till biluthyrning. Detta kan skapa problem, speciellt om man inte är noga påläst sedan innan. Att förvänta sig att saker och ting löser sig på plats kan också vara dumt eftersom systemen i sig ser olika ut beroende på vart du reser, extra mycket om du jämför med hur det oftast fungerar i Sverige. Var därför bra förberedd så att inga missöden uppstår. Det kanske tar dubbelt så lång tid för dig att hyra bilen, du kanske får en helt annan bil än du hade tänkt dig, det blir bara du i resesällskapet som får köra bilen eller så står du utan bil i värsta fall i slutändan.

Åldern

Ett klassiskt misstag är att tro att man är gammal nog för att hyra bil på samma villkor som en medelålders person när man inte är det. Hur gammal du behöver vara för att hyra bil beror till stor grad på vilket land du ska hyra bilen i. Det brukar dock vara mycket svårt att få hyra en bil om du är under 21 år gammal. Någon övre gräns är inte lika självklart att det finns, men i vissa länder är de hårda med detta också. Utöver detta så behöver du förstå att många länder har olika villkor för olika åldrar. Är du mellan 21 och 25 år gammal så kommer det förmodligen vara dyrare för dig. Det kommer kosta mer för dig att hyra bilen men framförallt kommer försäkringen att kosta dig ganska mycket mer.

Många andra detaljer

Problematiken med åldersskillnader mellan olika länder brukar ställa till det för de som vill hyra bil utomlands. Men det är bara ett exempel av många flera. Därför poängterar vi åter igen att du bör se över vad som gäller för just det landet du ska resa till innan du beger dig. I bästa fall hyr du bilen från Sverige, vilket många gånger är både smidigast och billigast.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *